Бойко Борисов: Мараджиев беше арестуван, пита ме „пак ли ще дойдат, какво ще ме правят?“

Много активисти на ГЕРБ са се оказали с предупредителни протоколи да не се занимават с избори, сред тях е и бившият земеделски министър Десислава Танева

„На тези избори нашите хора се радваха, цяла нощ звънят и питат: „Оживяхме, оцеляхме“. Мараджиев беше в Пловдив област арестуван, но ГЕРБ беше първа политическа сила в областа. И вика: „Пак ли ще дойдат, сега какво ще ме правят?“. Щото сме пак първи в Пловдивска област. А те го арестуваха преди три-четири дни и го пуснаха – бизнесмен, кмет. Всъщност Бойко Рашков направи параван на „Има такъв народ“ и на още някой“. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов преди минути на пресконференция в централата на партията.

„Планът им е Бойко Рашков да изчегърта всичко и да тормози хората. От сутрин до вечер – не бяха подслушвания, мачкане на хора. Той беше основният играч срещу ГЕРБ“, коментира Борисов и сподели, че много активисти на ГЕРБ са се оказали с предупредителни протоколи да не се занимават с избори, сред които и бившият земеделски министър Десислава Танева.

„Резултатът какъв е – ГЕРБ печелят в 16 области, а „Има такъв народ“ в 8. Лидерската битка печели Бойко Борисов“, посочи Борисов.

Според бившия премиер, масово хората с висше образование и от работещите са гласували за ГЕРБ.

„В 11 часа, Трифонов обявява правителство и казва: „Чакам Радев да ни даде мандат“. По това време ГЕРБ е първа политическа сила. Откъде знае Трифонов, че е първа политическа сила. Не могат да преброят два процента и половина?“, попита Борисов.

„Демокрацията замина, има един ботуш, който ни стои на главите“, коментира той  по повод изборите за народни представители.

По думите на Борисов хората са били подплашени и е постигнато това, което е искал президентът Румен Радев. Бившият премиер смята, че 70% от хората са се уплашили или са се отвратили и затова не са отишли до урните на 11 юли.

Лидерът на ГЕРБ поиска да им бъде даден списъка на електронните специалисти, които са носили отговорност за машините в чужбина. Откъде ги намериха, попита Борисов.

„Размениха с ДПС представители на секциите, комисиите“, каза още Борисов, според който част от гласовете от ДПС са отишли именно в партията на Слави Трифонов.

„Някой явно му е казал, че работят активно в ЦИК да обърнат резултата. Само с НАСА и астронавти не се бяхме занимавали“, коментира политическата програма на партията на Слави Трифонов. „Българин и северномакедонец в Космоса – ето така започват „Междузвездни войни„, иронизира бившият премиер.

„Днешното изявление на Трифонов означава, че той не иска да правителство и хвърля прах в очите на хората“, коментира още Борисов и посочи, че това е сценарий на Румен Радев да остане служебното правителство на власт.

Според него не е случайно връщането на кадрите на НДСВ в политиката. Борисов смята, че зад тях стоят „икономически кръгове“.

Той обясни, че вече не се вози в служебен джип, а в партийната кола. „Всички имат такива джипове – и Радев също. Избодох им очите с този джип„, коментира бившият премиер.

„Слави Трифонов не е никакъв и ще си измие ръцете с хората от проектокабинета си“, отговори Борисов на журналистически въпрос дали лидерът на „Има такъв народ“ може да поеме политическата отговорност за управление на страната.

Ако „Има такъв народ“ не съставят правителство и президентът връчи втория мандат на ГЕРБ-СДС, тогава коалицията ще предложат проектокабинет с премиер Даниел Митов.

Даниел Митов пък разкритикува ЦИК, че са се държали „неадекватно“ в изборния ден и са провели първото си заседание два часа след началото на изборния ден. Той уточни, че ГЕРБ са подали общо 104 жалби за изборни нарушения, за организиране на масов купен вот и за непозволена агитация.

Вижте още във видеото:

Подобни статии

Top