Бойко Борисов: Не съм момиче, да си пазя SMS-ите!

„Не виждам нищо лошо в лобирането“, категоричен беше премиерът

„Аз не водя война, правя пътища, заводи, суперкомпютри“. Това заяви отсече премиерът Бойко Борисов в Пазарджик, след като медиите го засипаха с въпроси за чатовете на президентския екип и напрежението между институциите.

„Аз не съм момиче да си пазя SMS-ите! Явно някои, които се имат за мъже, са далеч от мъжете – да си ги пазят. Не виждам за какво е тази истерия. Ако е Борисов, е лош, а ако е Радев – вече това е нападение“, направи паралел той за оповестяване на SMS-ите на двамата.

„Не виждам абсолютно нищо лошо“ – коментира Борисов за лобирането. „Няма държавен глава, при който да съм бил и да не са му занесли бележка. Нито е укоримо, нито е накауземо. Единственото укоримо е да обвиняваш другите, а да казваш – аз съм девица“, каза по адрес на Румен Радев министър-председателят.

„Аз не съм адвокат, не искам да коментирам. Не е важно аз какво съм направил. От сутрин до вечер всеки се оправдава с мен, ама аз не съм крил, че познавам целия бизнес. Това не е проблем, а проблемът е в това, че обвиняват само другите“, каза Борисов по повод лобирането от страна на бизнесмена Пламен Бобоков през президентската институция.

Според премиера е нормално човекът да се интересува кой ще е посланикът в Нигерия, защото има бизнес там.

Борисов припомни, че и той го е водил в свои делегации по време на пътувания и винаги е гледал да помага на бизнеса. „Един има бизнес в Нигерия, нормално е да се интересува кой ще е посланик. Това не е укоримо. Какво лошо има, защо се оправдават?“, чуди се Борисов.

„Проблемът е, че преди няколко седмици президентът Радев каза – недопустимо е да се извадят чатовете с едрия бизнес. Това е недопустимо! Затова е толкова гузно в ситуацията сега. Това всичкото само ни отдалечава от голямата цел. Голямата новина днес е тоя завод, новите 1000 работни места“, категоричен беше Бойко Борисов.

„Работните места и доходите са важни, българската икономиката продължава да работи„, допълни премиерът при откриването на складово-логистична и производствена база на фирма Ариете Логистик ЕООД в гр. Пазарджик. Инвестицията на компанията възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души.

Не водим войни с никого. Ние правим пътища, откриваме нови заводи и технологии. Не е укоримо да се поддържа комуникация с представители на бизнеса. Вместо да се нападаме, нека да работим за благосъстоянието на хората. Това правим ние – откриваме нови заводи, дават се заплати на работниците, стотици семейства имат препитание. В условията на пандемия икономиката продължава да работи. Вместо да закриваме, ние откриваме работни места.

Публикувахте от Бойко Борисов в Петък, 3 юли 2020 г.

1 2

Подобни статии

Top