Бойко Борисов: Няма да оставим двата стадиона в Пловдив да бъдат замразени (ВИДЕО)

Бившият премиер обеща под Тепетата да се играе мача за Суперкупата на Европа, коментира и изборите за президент на БФС на среща с феновете на Ботев и Локомотив

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив за среща с фенове на Ботев и Локо. Поводът е доизграждането на стадион „Христо Ботев“ и стадион „Локомотив“.

„Ако г-н Борисов не беше взел отношение по този въпрос, тези стадиони щяха да останат в трагично състояние. Общинския съвет ще вземе решение за предварително съгласия за отпускане на 5,6 млн. лв. за двата стадиона. Използвам случая да благодаря на г-н Борисов за отношението“, заяви кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„Направихме значителни инвестиции в спортна инфраструктура. Градът трябва да знае, че взимайки пари от Общината за стадионите, тези пари са за пътна инфраструктура, за градини и училища.

Поемам ангажимент както миналия път целево отпуснахме тези средства, да компенсираме общината с тези пари.

Когато строяхме залата имаше много опоненти, но когато дойдоха златните момичета на волейбола забравихте. Поел съм ангажимент в Пловдив да има голям финал и по-точно Суперкупа на Европа и ще го изпълня.

Обзаложих се с Радев, че за Нова година токът ще е 500 лева, днес 564 лева за мегаватчас. При лошия Бойко беше 70 лева. Като играете на осветлението, знаете ли колко трябва да струват билетите. Знаете ли колко е желязото и бетона на борсата. Не мога да разбера колко са малоумни тези хора. Ако ние управлявахме и ние сме на власт, единственото, което щяхме да искаме от тях е да работят в срок. Те трябва да строят шеметно бързо, за да използват предплатените материали, защото при 30% скок на цените. 800 млн. лв. имахме в отделна сметка за строителни дейности.

Ако не бяха отделени парите за вашите стадиони, и тях щяха да вземат. Няма да допуснем стадионите ви да бъдат замразени.

Бойко бил виновен за потъналия кораб, че не сме сложили крана да седи и да чака да заседне кораб. От Столипиново да ги бяхме пуснали щяха да са изнесли и кораба  и товара. Те стоят и гледат. Знаете пътя на Копринката.

Това, което сме обещали, ще го изпълним. При тези цени трябва да строите бързо.

Цената на газа я изпуснаха. Дали е в Кремъл или Вашингтон тръбите с газа са пълни. Не мина през Турция и Гърция, а през България.

За съжаление днес пак имаме 157 починали Понеже нямат компенсация за бизнеса, сега се правят че има мерки. От днеска няма да ходите на стадионите. При нас беше обратното- в Европа нямаше публика, при нас имаше.

Помислете да играете по обяд, че с този ток ще фалирате“, заяви Борисов.

„Днес има конгрес на БФС, да избират да решават кое е най- добро за футбола. Ако намерят начин да работят заедно, ще е най- хубаво. Ако сме в управление, имаме идея школите да са безплатни за децата. Да тренират безплатно, за да може талантите ни да растат. Това е добро за нацията и спорта. Подкрепям този кандидат президент, който в началото на годината ми даде план и го отчете като изпълнен в края. Не сме се месили, помагаме със стадиони и зали“, добави Борисов.

Подобни статии

Top