Бойко Борисов: Обмисляме премахването на извъредното положение преди 13 май (СНИМКИ/ВИДЕО)

От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци

Кабинетът обмисля премахване на извънредното положение преди 13 май. Премиерът Бойко Борисов уточни, че вече е възложено на юристите да проучат как да стане това.

„Възложил съм да се направят анализи, така че в следващите дни да опитаме с разум, дисциплина, предварително обяснение, тренировка, да видим как се получава и дали не може заедно с народа, пазейки се, да облекчим ежедневието. Въпросът е да се запазим здрави и живи и в момента това го правим“,  заяви  Борисов, който инспектира строежа на АМ „Хемус“ в участъка между Белокопитово и Буховци. С него беше заместник-регионалният министър Николай Ненков.

„Обмисляме закон, който да задължава например носенето на маски. Защото е доказано, че маските помагат. За банките – да могат кредитите да не се изплащат в сроковете им“, коментира министър-председателят.

От следващата седмица ще се направи вход-изход на парковете с доброволци, които да не позволяват струпване на групи. „Ако така продължи, съм възложил, може би от понеделник, вторник, да се направи вход-изход на парковете, с доброволци, които да не позволяват струпване. Възложил съм да ми направят анализ, ако едно семейство се премести на вилата си или в малко хотелче, къща за гости, така изолирани, както са в Шумен, например, да се изолира в друго място за петък, събота и неделя“, коментира премиерът.

1 2

Подобни статии

Top