Бойко Борисов от Пещера: Случилото се в БНР беше саботаж срещу правителството (ВИДЕО)

Борисов откри в Пещера нов ферментационен завод

„Случилото се в БНР беше саботаж на правителството. Срещу правителството, срещу свободата на медиите в лицето на Силвия Великова, която лично защитих и съм сигурен, че тя знае, че не само правителството и ние като партия нямаме участие. И затова се надявам прокурорите, в рамките на днешния и утрешния ден да приключат цялата тази работа“, каза в Пещера премиерът Бойко Борисов. Той бе помолен от журналисти за коментар на думите на президента, че държавата се управлява по телефона, във връзка със скандала в БНР.

„Ако е неговият телефон, разбирам, той може би знае“, каза премиерът. Според него няма как политиците да говорят непрекъснато по медиите и в същото време да се твърди, че у нас няма свобода на словото.

„Това ми е смешно и забавно как от всеки телевизор, който пусна или радио, се сипят – даже и обиди към правителството, и в същото време всеки, започващ да говори, казва: „Няма свобода на словото“. Как говориш по Би Ти Ви, или по „Нова телевизия“, или по „Канал 1“, а няма свобода. И то говориш през ден. Аз не съм стъпвал в БНР, може би като главен секретар (на МВР) да съм бил. Но дума не съм казал. Каквото искат това да правят. Свобода“, допълни премиерът.

„Всеки ден, през ден, се откриват заводи. Затова, въпреки че Европа е в рецесия, ние държим над 3% ръст на икономиката“,  заяви  министър-председателят, който откри новия ферментационен завод на „Биовет“ АД в град Пещера. Проектът е от голямо обществено значение за развитието на Родопския планински регион, тъй като ще осигури 200 работни места за висококвалифицирани работници и специалисти като инженери, биолози, химици. Общата инвестиция възлиза на 150 милиона евро, която е реализирана за период, по-малък от 2 години.

1 2

Подобни статии

Top