Бойко Борисов от полигона в Црънча: Доскоро това място беше една гола поляна (СНИМКИ/ВИДЕО) - DC news

Бойко Борисов от полигона в Црънча: Доскоро това място беше една гола поляна (СНИМКИ/ВИДЕО)

6 милиона лева осигури правителството за изграждането на новия комплекс на полигона

Премиерът Бойко Борисов посети тази сутрин военния полигон край Црънча. Пресслужбата му публикува видеоклип в официлната страница на министър-председателя във Фейсбук.

Премиерът инспектира как вървят строителните дейности на полигона и на казармите, които ще се ползват от военнослужещите от Силите за специални операции по време на учения.  Предвижда се там да бъдат провеждани съвместни учения с най-елитните формирования от САЩ, Великобритания, Франция и от други партньорски страни. Заедно с премиера са също министърът на здравеопазването Костадин Ангелов и министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Премиерът бе посрещнат от ген.-майор Явор Матеев, командир на Силите за специални операции. Той наблюдава и учебни стрелби на групите за борба с тероризма.

„Направете казармата, ще направим и всичко останало, което е необходимо за модернизирането на учебния център“, подчерта пред военните премиерът Борисов.

„С бързи темпове напредва строителството на новия комплекс, който се изгражда във военната база на специалните сили в Црънча. За него правителството осигури 6 милиона лева. Доскоро това място беше една гола поляна, а скоро специалните ни сили ще разполагат с модерна база, където да се обучават и да живеят. Българските военни са изключителни професионалисти и заслужават да получат най-доброто оборудване и условия за работа. И ние им ги осигуряваме“, заяви Борисов по време на инспекцията.

Вижте повече във видеото:

„Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той се строи по най-високите международни стандарти. В базата ще има медицински пункт, зала за обучение, столова, фитнес и всичко, от което се нуждаят“, коментира още Борисов.

Той допълни, че на Специалните сили ще бъдат осигурени 1 милион патрона и ще се закупят 98 бронирани автомобили от най-висок клас от български производител.

Ръководството на силите за специални операции изразиха задоволство, че скоро са били оборудвани с нови каски. Очакват да получат и прибори за нощна стрелба, които са българско производство. Военните декларираха, че са готови и да дадат пример, като се ваксинират, за да може бързо да се преборим с пандемията.

http://

http://

✅Изпълняваме всички поети ангажименти към българските военни. В Црънча се изгражда нов комплекс за специалните сили. Той…

Публикувахте от Бойко Борисов в Събота, 26 декември 2020 г.

Снимки и видео: Фейсбук/Бойко Борисов

Подобни статии

Top