Бойко Борисов ще помогне на Левски при нов собственик

Щом държавни пари се подаряват за стадиони и трибуни, значи заем от държавата може да спаси „сините“ от фалит, заявиха „сините“ фенове

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че не е наясно с това дали има смяна собствеността в Левски. Кралев подчерта, че премиерът Бойко Борисов е готов да помогне на тима, но при условие, че има смяна на собствеността. До този момент такова нещо реално няма, а само приказки по медиите.

Вчера феновете на „сините“ изпратиха две писма – едното до Борисов, а другото до бизнесмена Васил Божков.

В писмото до премиера те го молят да бъде позволено на досегашния официален рекламодател да превежда пари, тъй като сметките му са запорирани. Ако не – Левски да получи безлихвен заем, който да спаси клуба и да бъде върнат, когато си стъпи на краката.

Феновете посочиха, че след като с подарени държавни пари могат да се страят стадиони и трибуни – визирайки пловдивските Ботев и Локомотив, както и Лудогорец,  да се помага и на други закъсали клубове, то не би било проблем на Левски да се даде заем, който ще бъде върнат.

В писмото си до Божков и до Георги Попов, те го питат дали има намерение да остане мажоритарен собственик и да осигурява издръжката на клуба  или пък смята частично да помага, търси ли нов собственик и дали е готов да прехвърли акциите на феновете или на ветераните.

Подобни статии

Top