Бойко Борисов ще помогне на Левски! (ВИДЕО)

Условието е „сините“ да изяснят ситуацията със собствеността на клуба

Премиерът Бойко Борисов потвърди, че има вероятност Левски да получи кредит от държавата и договор за реклама. Условието това да се случи е „сините“ да изяснят ситуацията със собствеността на клуба.

„Прочетох писмото и говорих с Павел Колев. По въпроса за стария собственик от Левски трябва да се обърнат към прокурорите, защото те са запорирали всички сметки на клуба, вървят и дела. Дори да се изкажа по темата, означава да се намеся в друга власт, което не искам да правя. Клубът си има отворена сметка, по която да може да си продължи дейността. Ако искат кредит, ще им дадем. Говорили сме с колегите и за договор за реклама. От тях си зависи. Не можем да преведем пари при неясен собственик. Всичко е в техните ръце“, заяви Борисов на снощната си пресконференция.

Както е известно, обръщение на феновете до Бойко Борисов, предложиха два плана за спасение на Левски.

„Ако въпросът със собствеността не се изясни, значи не им е мил Левски. Чрез инструменти като стадиони, тревни покрития, осветление и ремонти сме помагали на много клубове. От Левски са добре дошли, когато си изяснят собствеността и дойдат с конкретно предложение“, добави премиерът.

„Трябва да се намери начин да им се помогне, но без да се унижи клубът и феновете му. Това е славен клуб. Предложението трябва да е приемливо, а да не става дума за държавна помощ“, каза още Борисов.

Подобни статии

Top