Бойко Борисов в Пловдив: Честито Зико, никога няма да имате Околовръстно при такова управление! - DC news

Бойко Борисов в Пловдив: Честито Зико, никога няма да имате Околовръстно при такова управление!

Лидерът на ГЕРБ е в Пловдив за среща с партийния актив

Бившият премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов пристигна в Пловдив за среща с  партийния актив на Пловдив и областта. Срещата се провежда в хотел „Империал“, а домакин е бившият кмет и екс депутат от последните две Народни събрания Иван Тотев, който е и лидер на пловдивската организация.

На срещата присъстват също кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Пловдив Здравко Димитров, лидерът на ГЕРБ в областта Георги Мараджиев, бившият областен управител и екс депутат Дани Каназирева и др.

Срещата откри Иван Тотев, който обясни какви са трудностите пред общините по време на управлението на служебното правителство заради спрените важни проекти. Тотев заяви, че се надява скоро да има стабилно управление с участието на ГЕРБ, за да спрат тези порочни практики.

Веднага след него се изказа кметът Здравко Димитров, който бе скептичен как ще бъдат завършени стадионите на „Ботев“ и „Локомотив“.

„Околовръстното също беше започнато, а сега проектът е замразен. Същото се отнася и за пречиствателната станция и Водния цикъл. Имаме нужда и от нов плувен комплекс. Ние не трябва да стоим отстрани и да сме безучастни. Каквото е направено, то си е наше и ние трябва да се срамуваме да го кажем“, заяви Здравко Димитров, който припомни, че по времето на ГЕРБ беше завършено Асеновградско шосе и изрази надежда ГЕРБ отново да състави кабинет след изборите, за да продължи подкрепата за общината.

„Думата „власт“ използва Румен Радев, ние управляваме. Целта е да сме в управлението“, взе думата Борисов и припомни, че откакто ГЕРБ не е на власт, са спрени важни за Пловдив проекти.

„Къде щяхте да правите Европейско първенство в Пловдив, ако не бяхме ви направили зала „Колодрума“? Честито, Зико! Вие никога няма да имате Околовръстно при такова управление“, обърна се към Димитров Бойко Борисов.

Той припомни колко пари е дала държавата за Пловдив по време на управлението на ГЕРБ и добави, че Пловдив му е любим град. После допълни, че само в Пловдив целево са инвеситрани половин милиард лева, а сега за всички общини има едва 100 млн. лв.

„Говорите за Околовръстно, но нямате такова. То е до Асеновградско, което направихме. Сега е спряно. За Пловдив жизненоважно е и да се оправи магистрала „Марица“. Ако зависи от мен, аз ще спра магистрала „Тракия“, докато не сменят мантилените. На всеки 2, 3 километра няма мантинели. Точно пред Пловдив има половин километър без мантинели. Нека да спорим с нашите политически опоненти – какво сме мислили, какво сме направили за града. С какво нашите опоненти доминират над нас, за да не сме горди с това, което сме направили. И това във всеки един град – няма град, в който да не е направено толкова, колкото в Пловдив“, подчерта Борисов.

Вижте какво още каза бившият премиер във видеото:

Top