Бойко Борисов: В Пловдив да използват паузата и да си оправят стадионите! (ВИДЕО)

Тези пари не са пипани и може да се използват, същото важи и за Шумен, заяви премиерът

Премиерът Бойко Борисов препоръча на Пловдив да се използва времето, в което няма футбол, за да се ремонтират стадионите с парите, които отпусна правителството. Борисов бе гост в „Спортното шоу на Дарик Радио“ и говори за възвожността за подновяване на спортните мероприятия в скоро време.

Както е известно, кабинетът осигури общо 37 милиона лева на Пловдив, с които да бъде довършен „Христо Ботев“ и да бъде реконструиран стадион „Локомотив“. Вчера кметът Здравко Димитров даде срок на ръководствата на двата клуба да внесат готовите проекти в общината до 15 май.

„Всички състезатели и треньори ще бъдат тествани за наличие на коронавирус след падането на карантината. Ще има КПП-та, настаняването в базите ще е по единично. Ще има лекар, който да следи на състоянието на спортистите, ще има всичко необходимо за деизфенкция. Но това е в бъдеще време.

Гледаме и какво се случва и в Европа. Всички говорят за бъдеще време. В Германия, в четвъртък ще си говорят за бъдещето! В бъдеще, разбира се, че ще направим всичко, за да помогнем на футболните клубовете.

Но преди пандемията се осигуриха средства за два стадиона. Тези пари не са пипани, могат да се използват. В Пловдив да използват времето, в което първенството е спряло и да си оправят стадионите. В Шумен също. Пари сме им дали и не сме пипали тези пари. Мутафчийски не се нуждае от оправдание. Или по някакъв начин, който да гарантира здравето на спортистите.

Във Великобритания мерките са още по-затегнати, не са либерални. Още през февруари и март наложихме карантина, КПП, ходенето с маски. От днес хората могат да спортуват в парка. С всеки един ден се опитваме да облекчаване карантината“, добави той.

„Не е същото да гледам мачове на запис. Има и такива мачове, които си ги припомняме. Липсва спортът, много липсва. Всички са зажаднели за футбол. Коментаторите в Диема коментира първенството в Беларус като английското. Който колега мой се изкуши да угоди на нацията си. Аз това не мога да си го позволя.

Трябва да се справим. Ще го бъде Левски. Опитваме да помагаме на всички. Левски е клуб, който заслужава това“, заяви Бойко Борисов.

Подобни статии

Top