Бойко Борисов в Раковски: Посещението на папа Франциск е важно и цял свят ще го следи

Премиерът посети град Раковски в разгара на подготовката за посрещането на папата

„Посещението на папа Франциск е голяма реклама за България и съм щастлив и благодарен, че прие поканата“, заяви министър-председателят Бойко Борисов. Премиерът посети град Раковски, където тече подготовка за посрещането на Негово Светейшество на 6 май.

Борисов изтъкна, че посещението на папа Франциск е важно и цял свят ще го следи. Това е знак на свят човек, на обичан папа, добави министър-председателят. По думите му посещението е реклама не само за нашата държава, но и за Република Северна Македония, особено с оглед на пътя, който двете страни извървяха и подписания договор за добросъседство.

„За втори път папа посещава България, което означава че демократичните процеси са необратими“, подчерта още министър-председателят.

Премиерът Борисов отбеляза, че се работи съвместно с президентството, за да се представи страната ни добре за визитата на Негово Светейшество. Министър-председателят акцентира върху усилената работа на стотици хора, които са ангажирани с организацията на посещението повече от два месеца. „Службите, МВР, кметовете свършиха много работа“, каза още министър-председателят.

В Раковски премиерът Борисов посети църквата „Пресвето сърце Исусово“, където папа Франциск ще проведе света литургия с първо причастие на 250 деца.

„Сравнете какво е било и какво е сега в Раковски. Нямам неизпълнено обещание към Раковски“, добави министър-председателят и изтъкна санираните блокове, парковете в града, както и подкрепата на държавата за църквите.

Министър-председателят Бойко Борисов първи ще приветства папа Франциск с добре дошъл в България. Премиерът ще посрещне Негово Светейшество на летище София на 5 май.

Подобни статии

Top