Бойко Борисов в столична болница: И Мангъров ще се ваксинира (ВИДЕО)

Борисов се пошегува, че поддържа контакти и с двата лагера при медиците

Премиерът Бойко Борисов е отново на инспекция. Този път в столична болница и по-специално в център за разпределение на пациенти с COVID-19. Заедно с него бе здравния министър проф. Костадин Ангелов.

По думите на премиерът мерките били много точни, много навременни. В резултат на това смъртността и заболяваемостта спаднали.

„Огромната ми радост е, че излекуваните са много повече от новозаразените“, заяви той.

Борисов изтъкна, че с ваксината, ще стане като със санирането, когато хората се плашели, а след това искали да санират блоковете си.

„В началото се уповаваме само на Европейската агенция по лекарствата и Европейската комисия, все повече информация идва, ще дойдат различни ваксини“, каза Борисов.

„Сега когато виждат знаковите ни доктори, даже и с Мангъров говорих и той ще се ваксинира“, посочи премиерът и поръча пред лекарите, ако все още не го е направил, да покаже и той как се имунизира. Борисов се пошегува, че поддържа контакти и с двата лагера при медиците, като поясни, че Мангъров също бил за ваксинацията.

Премиерът обеща, че кабинетът ще отдели пари за нов параклис към болницата, както и за нов скенер. Беше му показана и хеликоптерната площадка. Здравният министър Костадин Ангелов пък поясни, че църквата също подкрепяла ваксинирането.

„Спасението на България и Европа минава през ваксинирането. Това е най-важното в момента. Ще видите, че хората много бързо ще се убедят, особено след докторите“, каза Борисов.

Проф. Костадин Ангелов пък на свой ред заяви, че над 600 са ваксинираните в момента. Най-много били те в Пловдив, София и Бургас. Нямало данни някой от тях да е проявил реакции.

„Над 40 млн. лева сме похарчили за ремдесивир, който е тежък медикамент и след него възстановяването е дълго“, даде за пример Борисов и допълни, че ваксинирането не е толкова страшно.

Източник: БЛИЦ
Снимка и видео: Фейсбук/Бойко Борисов

Подобни статии

Top