Бойко Борисов идва да реши казуса с парка в Кършияка

Премиерът като последна инстанция за решаване на проблема с парка

Министър-председателят Бойко Борисов пристига в Пловдив навръх Гергьовден, за да се запознае лично с казуса с парка зад хотел Санкт Петербург. Това съобщиха от инициативния комитет за спасяване на парка. Оттам уточниха, че той е приел поканата, която е била депозирана в Министерски съвет с молба за съдействие.

„Нашият министър-председател г-н Бойко Борисов прие поканата от нас. В 13.30 на 06-05 -2019 часа на Гергьовден, светъл празник, ще бъде при нас в парка”, съобщава и във Фейсбук групата Да спасим парка зад хотел Санкт Петербург“ председателя на инициативния комитет Асен Костов.

Припомняме, че лично омбудсманът Мая Манолова пристигна под тепетата, за да се запознае с казуса и обеща да подкрепи протестиращите.

Протестите продължават вече трети месец, след като се разбра, че теренът, който преди време е бил общински и е бил апортиран от общината в „Пълдин туринвест“, а впоследствие е бил апортиран в дружеството, което стопанисва хотел „Санкт Петербург“. В крайна сметка 16-декаровият имот е бил продаден на бизнесмена от Мулдава Байрам Солак.

След като инициативният комитет поведе битка срещу него, протестиращите сезираха Община Пловдив две от министерствата – военното и на регионалното развитие, за казуса.  Целта е да не се застроява зелената площ или да се прави паркинг на нея.

Top