Бойко Рашков нямало да арестува Бойко Борисов, трябвало да го направи прокуратурата

„Борисов има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор“, каза още Рашков

„Г-н Борисов няма основание да се опасява, че някой ще го задържи под стража. На него не му е необходим имунитет на народен представител, той има абсолютен имунитет, защото притежава главния прокурор… Главният прокурор се обръща към министър-председателя с „шефе“. Какво означава това?“ – Това каза пред БНР служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Бойко Рашков.

„Аз съм вътрешен министър от 10 дни, защо аз трябва да упражнявам тези правомощия (ареста – б.р.), а не прокуратурата? Нали прокуратурата трябва да повдигне имиджа си от 5 поне на 50%“, попита той.

Коментирайки „заплашения от Борисов бизнесмен“ той заяви: „Що се касае до човека, който ми даде тази информация – нека хората си помислят – защо идват при мен, а не отиват в прокуратурата“.

Той пак каза, че службите на подчинение на Бойко Борисов са прилагали безогледно и незаконно СРС.

„Службите са били поставяни в такава срамна позиция, че не са могли да не предоставят, включително чувствителна информация, дори само за негово ползване… Убедих се, че голяма част от използвалите СРС за газили безогледно закона. Вероятно чрез удовлетворяване на лични, групови и политически интереси“.

В предаването „Неделя 150“ Рашков допълни:

„Надявам се за кратко време да се възстанови държавността у нас. Не може всички да работят за един човек, както в едно тоталитарно общество. Толкова проблеми е предизвикал той, че ще трябва може би цял мандат на едно редовно правителство да ги разясни“.

Накрая на разговора Рашков каза, че обмисля дали да даде Борисов на прокурор. А дали ще бъде оповестено името на „анонимния свидетел“ срещу него, той заяви: „Ако има смелостта“.

Снимка: МВР

Подобни статии

Top