Бойко Рашков: Задължително в пловдивската дирекция на полицията ще има рокади (ВИДЕО)

Не може шефът на дирекцията да не знае какво става в нея, категоричен беше Рашков

Задължително в пловдивската полицейска дирекция ще има рокади. Това заяви в Пловдив служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков. Той съобщи, че арестуваните в рамките на акцията в Трето РУ са общо 12, като от тях седем са полицейските служители, а останалите са цивилни лица. Много се и издирват, добави Рашков.

Той отказа да съобщи конкретни данни за акцията, но обяви, че знае за нея от встъпването му в длъжност, знае и за какво са задържани арестуваните.

„Днес съм тук, защото трябва да проведа много сериозен разговор с ръководителите на ОДМВР, защото това е удар срещу полицията и ние в следващите дни  задължително трябва да направим рокади. Не може да се задържи началникът на Трето РУ и да няма мерки от страна на МВР. Ние няма да търпим подобни прояви! Прокуратурата ще си свърши работата, следователите също. От нас се очаква да се извършат задължителните промени в кадровия състав. Там където е необходимо – ръководителите на дирекциите“, категоричен беше вътрешният министър и допълни, че няма да търпи престъпници с пагон.

Той обяви, че за вина в момента няма да се говори, докато прокуратурата не си свърши работата.

Рашков посочи още, че служебното правителство има задача да осигури честни и почтени избори и няма да допусне търговия с гласове.

„Има дела за търговия с гласове, те вървят, наказателни са, ще видим докъде ще стигнат. Мога да кажа, че има данни по тези дела за партии, които се ръководят от известни лица, които бяха с огромни политически амбиции. Ако прокуратурата не ги обяви, за да можем да извършим превантивна дейност с предоставянето на журналистическата гилдия, ние ще го направим“, подчерта още Рашков. В Пловдив имало само едно такова дело.

Той съобщи още, че от днес СДВР има нов ръководител. „Не мога да приема, че ръководител, който е гледал равнодушно, че пребиват протестиращи младежи под колоните на Министерски съвет, ще остане на поста си“, каза министърът.

За шефовете на силовите дирекции в полицията, като например ДАНС, които са в неплатен отпуск, кой каза, че на практика те се укриват. Рашков допълни, че в момента се извършва  оценка на всеки един ръководител в МВР и в близките дни ще се вземат мерки.

Подобни статии

Top