Бойци от Асеновград и Пловдив участват в стрелби на „Корен“

Артилерийски стрелби на полигон „Корен“

Над 580 военнослужещи със 120 бойни и специални машини от военните формирования в Асеновград, Ямбол, Казанлък, Пловдив, Свобода и Мусачево ще проведат тактически учения с бойни артилерийски стрелби. Те участват в полево лагерно обучение на артилерийските формирования от Сухопътните войски, което се провежда до 20 април на Учебен полигон „Корен”, съобщиха от Министерство на отбраната.

Тренировката по стрелба и управление на огъня от артилерията на Сухопътните войски ще се проведе на 19 април, в края на полевия лагер.

Началник на лагерния сбор е полковник Лъчезар Мишев – командир на военно формирование 24 490 – Асеновград, а ръководител на тренировката по стрелба и управление на огъня на артилерията на Сухопътните войски е полковник Петър Кръстанов от Командването на Сухопътните войски.

Целта е артилеристите от Сухопътните войски да затвърдят способностите си по осигуряване на навременна и точна обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.

По време на обучението на полигон „Корен“ ще се проведе и тактическо учение с батальона за ремонт на въоръжението от състава на военно формирование 46 690 – Пловдив, по време на което ще се изпълняват задачи по техническа поддръжка, ремонт на въоръжение, тилова техника и специално техническо осигуряване на артилерийските формирования от Сухопътните войски.

Подобни статии

Top