Бойци от Карловската бригада спасиха работник край полигон Анево

Работникът изпаднал в безсъзнание и си глътнал езика

Военнослужещи от 61-ва механизирана бригада са спасили човешки живот, благодарение на бърза и адекватна реакция и опита си в критични ситуации. За случая в 61-ва механизирана бригада е получено благодарствено писмо към спасителите.

На 11 май на подбалканския път София – Бургас в близост до полигон Анево, община Сопот, ефрейтор Марин Кънев от 3-ти механизиран батальон на Карловската бригада, като длъжностно лице на полигона забелязва, че човек, който извършва ремонт на тежкотоварно МПС, изпада в безсъзнание на пътното платно. Ефрейторът се обадил на дежурния медицински екип, обслужващ занятията на полигона и е повикал на помощ ефрейторите Чавдар Караджов и Борислав Лилов (група за обслужване на материалната база в района).

Идвайки на място ефрейтор Лилов констатира, че пострадалият си е глътнал езика и се задушава. Той и колегите му оказват първа помощ и работникът идва в съзнание.

След като пристига санитарният автомобил, старшина Любка Игнатова също оказва помощ на пострадалия и подава сигнал за инцидент на национален номер за спешни повиквания – 112.

В 61-ва механизирана бригада е получено благодарствено писмо от управителя на фирма „Шамбала Дивелъпмент” Пламен Русев, който изразява своята огромна благодарност към военнослужещите от бригадата, спасили живота на неговия служител, съобщиха от бригадата.

Снимка: Фейсбук/61-ва Стрямска Механизирана Бригада

Подобни статии

Top