Божана Апостолова за колизиите вляво: Наблюдавам с омерзение играта - DC news

Божана Апостолова за колизиите вляво: Наблюдавам с омерзение играта

Пловдивската поетеса и издател Божана Апостолова с емоционално изявление по повод политическите събития вляво

Наблюдавам с омерзение играта, която се разиграва около Георги Гергов. И ме е срам. Ще попитате защо. Ами защото той е един от най-отзивчивите хора в този град за каквито и да е форми на култура. Той е човекът, който помага – или със зала, или с плащане на автор, изпълнител, художник. С каквото може – помага. В Пловдив, за ваше сведение, има само още един човек, който прави повече от Гергов за културата – това е инж. Димитър Георгиев.

 

В тази връзка си мисля, че трябва много добре да познаваш един човек, да го видиш от всички страни, за да предприемеш каквито и да е действия срещу него – в случая с Гергов – да го гониш от партията. Не е нормално, не е честно и са прави от пловдивската организация, че го защитават. Гергов винаги е правил всичко, каквото трябва и се е отзовавал на всяка молба с чест и достойнство.

 

За сведение – не съм била никога член на която и да е партия през живота си, нито сега, нито преди промените. Дори още повече – отказвала съм всякакви покани на всякакви партии. Аз не мога да съм част от своеобразно стадо, което гласува и мисли по поръчка.

 

Така че, дами и господа от БСП, не знам какво се случва при вас, но помислете още веднъж относно Гергов. Както казва народът – три пъти мери, веднъж режи.

 

И, дай, Боже, по-старателно да търсим и намираме всеотдайните хора, за да мръднем поне малко като държава напред.

Подобни статии

Top