Божков с обвинения за убийства, принуди и изнасилвания! (СНИМКИ И ВИДЕО)

Прокуратурата и МВР с открити телефони за сигнали по разкриването на дейността на престъпната група, „сини“ фенове облепиха столицата с протестни транспаранти

Специализираната прокуратура е образувала ново досъдебно производство, свързано с бизнесмена Васил Божков, за участие в организирана престъпна група, действала на територията на страната в периода от 2012 г. до настоящия момент.

По него прокуратурата е отделила материали, които съдържат данни за убийства, принуди и изнасилвания.

Изискани са досъдебни производства от други прокуратури, касаещи конкретни случаи, свързани с разследване на убийства и опити за такива.

Извършва се анализ на всички убийства през годините, свързани с лица, осъществявали хазартна дейност, както и случаи на извършени изнасилвания, съобщиха от прокуратурата.

Специализираната прокуратура вече привлече като обвиняем Васил Божков в качеството му на ръководител на организирана престъпна група по образувано досъдебно производство, касаещо множество престъпни деяния, част от които свързани с неплащане на значителни по размер такси по Закона за хазарта, пране на пари и други, напомня bTV.

Прокуратурата и МВР призовават всички граждани, които имат информация, относима към разкриването на престъпната дейност на групата, да сигнализират на телефони 02 982 8998; 02 9828590, като анонимността им е гарантирана.

В същото време транспаранти и плакати, които призовават към подкрепа за ПФК Левски и за върховенство на закона, бяха окачени на част от мостовете в София. Основен спонсор на „сините“ е именно Васил Божков.

„Левски, оле, нищо общо с тире“, „Долу ръцете от отбора на народа“ и повече политическите призиви „Демокрация????“, „Конституция????“, „Клеветата е политически интрумент“.

Подобни статии

Top