Брадата агама познава без грешка резултатите от мачовете на Мондиала в Катар - DC news

Брадата агама познава без грешка резултатите от мачовете на Мондиала в Катар

Австралийският гущер Лили е познала 3 от 3 срещи

Футболен оракул от Пловдив до този момент е без грешка в прогнозите си за мачовете от Световното първенство в Катар. Става дума за тригодишната брадата агама Лили, която обитава терариума в Природонаучния музей под тепетата. До този момент тя е познала, че Нидерландия ще победи Сенегал, равенството между Мексико и Полша, а вчера тя се произнесе, че Испания ще надделее над Коста Рика, пише БНТ.

Лили е австралийски гущер „брадата агама“. Живее в пловдивския Природонаучен музей от 3 години. Една от уредничките е футболен фен и решава случайно да изпробва с червейчета оракулските способности на Лили.

Цялата операция се заснема и качва преди всяка среща в социалната мрежа на институцията.

Пред футболния оракул служителите поставят три червея като всеки един тях означава победа за единия или другия отбор или равенство. Макар че ги избират на случаен принцип, обикновено Лили дава прогноза за срещите, които започват в 18:00 часа, и вече има хора, които стриктно следят публикациите.

Уредниците в музея обясниха, че са се спрели именно на Лили, защото е много социална и участва в образователните им програми, също така е спокойна и най-важното – има голям апетит. Те нямат научно обяснение за пророческите способности на влечугото.

Подобни статии

Top