Братът на Димитър Бербатов е под домашен арест

Асен Бербатов, който бе арестуван за разпространение на кокаин, вече е под домашен арест в Благоевград

Братът на Димитър Бербатов – Асен, излезе от ареста и вече е в дома си в Благоевград, съобщава „Е-79 нюз“. Преди няколко дни братът на бившия футболист е поискал да бъде освободен заради проблеми със здравето. Апелативният съд го освободи под домашен арест след медицинска експертиза.

В Окръжен съд – Благоевград очакват препис от решението на Апелативен съд в понеделник, когато ще могат да внесат повече яснота около пускането на Бербатов.

Асен Бербатов бе задържан на 6 март заедно с приятелката си Анна Папучарова в района на магазин „Метро“ в Благоевград. Арестът стана по време на полицейска акция, след разпространение на кокаин от Асен.

При задържането в чантата на приятелката му е открита и марихуана. По време на съдебното заседание за гледане на мярка за неотклонение на двамата Асен признал, че сам е сложил дрогата в чантата на половинката си, без нейно знание. Още тогава тя беше освободена, а братът на българския голмайстор остана за постоянно в ареста. Сега обаче е настъпил нов обрат и Асен е пуснат на свобода.

Той е осъждан 4 пъти, два от които за притежание и разпространение на наркотици. Преди няколко години Асен е задържан с кокаин на главен път Е-79. Дрогата бива укрита в детско автомобилно столче.

Подобни статии

Top