Браво! Алберт Попов шести в Шладминг! (ВИДЕО)

Най-добрият български алпиец изравни личния си рекорд

Най-добрият български скиор Алберт Попов направи голям успех, дублирайки своето представяне в австрийския ски-курорт Шладминг в пореден кръг от Световната купа. Попов финишира шести в крайното класиране след втория манш, след като в първия бе девети. Аби направи само една лека неточност, която „уби” от скоростта му леко, но в крайна сметка се отличи с впечатляващо каране. Досега Попов беше 28-и в ранглистата и вече е на 24-ата позиция.

Марко Шварц спечели надпреварата с 1:44.04, Клеман Ноел бе втори, докато Алексис Пинтуро завърши трети.

Българинът направи вдъхновяващо каране във втория манш, след като мнозина от опонентите му допуснаха фрапантни грешки в хода на спускането. Аби допусна една-единствена неточност в средата на комбинацията, след като не успя да заканти ските си добре и леко свали от скоростта си, но в крайна сметка финишира на второ място във временното класиране след неговото спускане и остана на 72 стотни от лидера Алексис Пинтуро, който направи магично каране в хода на втория манш.

Носещият червената фланелка Марко Шварц направи вездесъщо спускане и изпревари с 82 стотни намиращия се на първото място Пинтуро, с което Попов застана трети. Клеман Ноел допусна също грешка при своето спускане, но активът му от първия манш му спомогна да застане втори, а Попов вече бе четвърти. Рамон Ценхойзерн пък записа 1,10, което бе достатъчно с +0,44 пред българина. Михаел Мат не успя да изпревари българина, след като падна във втория етап от манша, но Алберт Попов в крайна сметка финишира шести и дублира класирането си от 2019-а година.

Следващата надпревара е в Шамони точно преди Световното първенство, което ще се проведе в Кортина д’Ампецо.

„Много сме щастливи всички. Програмата продължава за нас с Шамони на 30-и и 31-ви. Чувствам се добре, във форма съм. Така че с малко късмет мисля, че нещата ще се получат доста добре, така че стискайте палци“, коментира след състезанието Попов.

Източници: gong.bg, dsport.bg

Подобни статии

Top