Браво! Радо Янков четвърти в паралелния гигантски слалом в Баной (ВИДЕО)

Чепеларецът остана на косъм от медалите и показа, че отново е в страхотна форма

Още във втория си старт за Световната купа Радослав Янков показа на цял свят, че този сезон силата пак ще е с него. Роденият в Чепеларе българин зае престижното четвърто място в паралелния гигантски слалом за Световната купа в Баной (Русия).

В квалификациите Радо бе 14-и и на осминафинала излезе срещу световния шампион Дмитрий Логинов от Русия. Независимо, че кара по по-слабото синьо трасе Радо спечели и продължи на четвъртфиналите. Там срещу него застана Александър Пайер (Австрия). Този път по синьото трасе Янков също бе безапелационен и надви с 0,13 сек съперника си.

На полуфинала срещу него застана Марко Феличети (Италия). Асът ни и този път кара по червеното трасе, но само 0,19 сек не му стигнаха да се класира за финала.

За мястото на подиума Радо трябваше да кара срещу 4-кратния световен шампион Бенямин Карл от Австрия, като този път обаче той можеше да избира трасе. По синьото Янков стартира перфектно, но 2 неравности му попречиха да мине по най-добрата линия до финала и така остана четвърти в крайното класиране.

Победител стана Роналд Фишналер.

За последно Радо бе в Топ 4 преди 2 сезона, когато бе финалист в единия от стартовете в Банско. Той е носител на Световната купа в сноуборд слалома през 2015-а и на Малкия кристален глобус на ФИС през 2017-а в паралелния гигантски слалом.

„Много съм радостен от този успех. Проведохме отличен лагер преди този старт в Швеция. Целта ни е да съхраним спортната му форма през целия сезон. Радо е готов за един дълъг и изтощителен сезон“, коментира неговият треньор Георги Атанасов – Джоко от студиото на БНТ.

Подобни статии

Top