Браво! Йосиф Миладинов на 1/2-финал в Токио! - DC news

Браво! Йосиф Миладинов на 1/2-финал в Токио!

Пловдивчанинът първи в серията си, продължава напред с шесто време, Антъни Иванов не успя и отпадна от Игрите

Българският плувец Йосиф Миладинов направи много добро представяне на 100 метра бътерфлай, след като спечели серията си на олимпийския турнир в Токио.

Родният състезател финишира с 51.28 секунди, благодарение на което се класира за полуфиналите на надпреварата. Той продължи напред с 6-о време.

Другият ни представител в тази дисциплина Антъни Иванов записа 52.25 секунди. Това постижение обаче не бе достатъчно, за да продължи, въпреки че завърши трети в своята серия. Антъни Иванов направи силни втори 50 метра, но остана далеч от най-доброто си представяне.

Полуфиналите са утре, 30 юли, от 04:30 часа българско време, а финалът е в събота.

Самият Йосиф Миладинов сподели пред БНТ след плуването, че има още резерви, които се надява да успее да развие и покаже в предстоящия си старт.

18-годишният талант, който е сребърен медалист от Европейското първенство за мъже в Будапеща, както и двукратен европейски шампион за младежи от Рим, успя да изпревари дори своя идол Чад льо Кло. Двамата плуваха рамо до рамо в серията.

„Беше ми леко, но не беше прекалено. Надявам се утре да плувам още по-добре, надявам се да се касирам за финала. Мисля, че имам още доста резерви на пипането, ще работя още малко там, дано да се получи. Може и да повлияе, че полуфиналите са сутринта, но ще се настроя психически за това“, сподели Йосиф Миладинов.

„Беше доста приятно изживяване да плувам с Чад льо Кло. Беше страхотно плуване за първия ми старт на Олимпиадата. Надявам се да има финал. Имам вътрешно чувство, че мога да го направя и няма да се откажа“, каза още 18-годишният ни талант.

Ето какво заяви и Антъни Иванов пред БНТ:

„Към края започнах да схващам, явно не сме уцелили подготовката, гледаме към Европейско и Световно, както и към следващия олимпийски цикъл. Мисля, че на 200 метра бътерфлай можех да се представя по-добре, сега виждайки на 100. Мисля, че главата ми не беше където трябва, психически не беше където трябва. Нямах адреналин, нямах мотивация за първото плуване. Ще гледам да не се повтаря повече. Мисля, че Йосиф може да се закачи в петицата, ако си плува както може“.

Източник: БНТ

Подобни статии

Top