„Брилянтин“ в Асеновград днес, ето и програмата

Фестивалът на уличното изкуство „Брилянтин” започва днес от 11 часа с представяне на денс формации от Асеновград.

Половин час по-късно за любителите на танцувалното изкуство специално ще се проведе открит урок на сцената на централния площад  в града.

Забавна програма с аниматори, арт работилници и детска дискотека са част от акцентите, с които младите хора  на Асеновград ще се забавляват.

Учениците от Професионалната гимназия „ Св. Патриарх Евтимий”  ще предложат „Най-подходящата прическа за теб”, а децата от двата социални центъра в Асеновград ще правят вкусни сладкиши по време на творческата работилница „Сладко изкуство”.

В афиша на форума са включени още демонстрациии на скейтборд и ховърборд, както и изрисуване на графити в новосъздадения Център за иновативни услуги в двора на гимназия „Свети Княз Борис I”.

Дефиле на хвърчила пък ще закрие третото издание на фестивала за улично изкуство.

Уличният фестивал се организира по идея и с финансовата подкрепа на Местната комисия за борба с противообществените прояви към община Асеновград.

Поводите са два -Световният ден на културата и изкуството и Денят на децата от улицата.

Фестивалът за улично изкуство им за цел да провокира творческите импровизации и таланта на младите хора като им покаже различни алтернативи за прекарване на свободното време.

 

 

 

 

 

 

Подобни статии

Top