Британецът Пол Дабъл спечели втория етап на Обиколката на България (ВИДЕО) - DC news

Британецът Пол Дабъл спечели втория етап на Обиколката на България (ВИДЕО)

Украинецът Кирило Царенко облече жълтата фланелка, Мартин Папанов най-бърз от българите

Бритинецът Пол Дабъл от италианския тим „MG.K VIS Color for peace VPM“ спечели втория етап в 69-ата колоездачна Обиколка на България.

Дабъл триумфира по 103-километровото трасе от Граф Игнатиево до Троян с неофициално време 2:37.29 часа. Той изпревари с по-малко от половин метър във финалния спирнт Алекси Геран (Франция) от австрийския отбор „Форарлберг“. Трети на 4 секунди финишира Роланд Талман (Швейцария) също от „Форарберг“.

Етапът започна с ранно откъсване на унгареца Балаж Рожа и сърбина Марко Станкович, които в един момент имаха аванс от около 3:30 минути пред основната група. При изкачването на Беклемето атака направиха Талман, Геран и Дабъл, които застигнаха лидерите още по височината преди Кърнаре. Талман преодоля пръв Беклемето, следван от Геран и Дабъл, след което тримата продължиха заедно по спускането, а в края по улиците на Троян британецът използва най-добра тактика и надхитри двамата си съперници в последните метри.

Украинецът Кирило Царенко от италианския отбор „Галина Екотек Лучини“, който вчера завърши трети, днес финишира четвърти и облече жълтата фланелка на лидер в генералното класиране.

„Очаквах да се представя силно, защото се чувствах добре преди старта. Етапът беше тежък. В началото на изкачването беше по-трудно, след което стана малко по-леко. Атакувах, а с мен бяха двамата колоездачи от „Форарлберг“. Беше ясно, че трябва да караме тримата, да си помагаме, за да запазим лидерските позиции. В края между нас трябваше да се определи и победителят. Всичко се разви добре за мен и аз спечелих. Не мога да не бъда доволен“, коментира след финала Дабъл.

Мартин Папанов се представи най-добре от българите. Състезателят от националния отбор финишира шести в етапа на 1:36 минути от Дабъл, а съотборникът му Йордан Андреев се нареди десети със същото време.

В генералното класиране Царенко води с 25 секунди пред германеца Тобиас Нолде (Пи Ес Беноти) и с 26 секунди пред италианеца Франческо ди Феличе (Лучини). Етапният победител Пол Дабъл е четвърти на 1:13 минути.

От българите най-напред е Мартин Папанов, който е осми на 2:59 минути от Царенко.

Обиколката продължава утре с два полуетапа. Първият е сутринта от Троян до Габрово с дължина 72 километра, а след това следобед денят ще завърши със 133 километра от Трявна до Сливен.

Източник: БТА

Подобни статии

Top