Британският консорциум е предложил над 3 млрд. паунда за Челси

Асоциацията, водена от базирания в Лондон инвестиционен фонд Centricus, включва още инвестиционен фонд Cheyne Capital и компанията за рисков капитал Talis Capital

Британски консорциум се е включил в борбата за покупката на Челси, съобщава Bloomberg. Асоциацията, водена от базирания в Лондон инвестиционен фонд Centricus, е предложила над 3 милиарда паунда за Челси.

Отбелязва се, че консорциумът включва още инвестиционен фонд Cheyne Capital и компанията за рисков капитал Talis Capital, които са готови да инвестират в лондонския клуб след закупуването му.

По-рано беше съобщено, че няколко кандидата за покупката на Челси могат да сформират единен консорциум, който да завърши сделката.

Припомняме, че на 2 март Абрамович обяви продажбата на Челси. Той е собственик на лондонския клуб от 2003 г. През това време „сините“ станаха четири пъти шампиони на Англия, спечелиха Шампионската лига и Лига Европа по два пъти, спечелиха Суперкупата на УЕФА, спечелиха 5 пъти Купата на ФА, три пъти взеха Купата на Лигата и спечелиха Суперкупата на ФА Купа два пъти.

Подобни статии

Top