Британският пастор, блудствал с 8 деца от Сливен, отива на съд

Даниел Ериксон – Хъл имал 15-месечна присъда за порно на компютъра си в Англия

Британски пастор, проповядвал в ромската махала на Сливен „Надежда“, отива на съд. Това съобщиха от Районната прокуратура в града под Сините камъни.

Той е обвинен в извършване на блудствени действия спрямо 8 момчета от махалата. 43-годишният Даниел Хъл е обвинен, че е извършвал действия на полово удовлетворение с лица от същия пол, като използвал положението им на зависимост. Става дума за осем момчета, като от тях пет не са навършили 14-годишна възраст към момента на извършване на деянията. От прокуратурата обясняват, че престъплението е извършено в продължителен период – от 2018-а до септември 2019-а година.

От пресцентъра на Апелативната прокуратура в Бургас напомнят, че спрямо Даниел Хъл е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ още на 13.09.2019 г.  от Районния съд в Сливен, която към настоящия момент не е изменяна.

Припомняме, че Даниел Ериксон – Хъл беше задържан на 12 септември миналата година, след двумесечна проверка по документиране на престъплението от служители на отдел „Киберпрестъпност“ при ГДБОП и служители на ОДМВР-Сливен. 43-годишният пастор беше арестуван в ранните сутрешни часове – около 06.00 часа при специализирана полицейска операция в дома му, припомня „Монитор“. При влизането на полицаите в къщата те заварили чужденеца в едно помещение с 6 малолетни и непълнолетни момченца. Децата са били отведени незабавно в РУ-Сливен и с тях са започнали работа инспектори от Детска педагогическа стая и психолог.

При обиските в жилището на Хъл и личния му автомобил са иззети компютърна конфигурация, видеокамери и други вещи, имащи отношение към извършеното престъпление. Даниел Хъл е осъждан в родината си и там е лежал 15 месеца за съхраняване на порно снимки в компютъра си. След това той напуснал незаконно Великобритания и дошъл в Сливен.

Припомняме, че за идването му в страната стана ясно след излъчването на филм на журналиста от BBC 4 Пол Кениън.

Предстои Районен съд – Сливен да насрочи дата на заседанието по делото.

Снимка: Монитор

Подобни статии

Top