Британците без Анди Мъри срещу България в ATP Cup!

Звездата на Великобритания ще пропусне и Australian Open, не иска да усложни наскоро получена контузия

Звездата на Великобритания Анди Мъри обяви, че няма да вземе участие в първите два турнира за сезона през 2020 година. Той ще пропусне АТР Cup и Australian Open.

Това е добра новина за България, тъй като нашият отбор е в една група с Великобритания на ATP Cup. Турнирът ще се проведе от 3 до 12 януари в Австралия и първият мач на нашия тим е именно срещу британците. В нашата група „С“ са още Молдова и Белгия. Напред ще продължат победителите в групите и най-добрите два втори отбора.

„Работих много, за да съм готов да играя отново на най-високо ниво, затова съм разочарован, че няма да мога да играя в Австралия през януари. След тазгодишния Australian Open не бях сигурен дали ще мога отново да играя тенис. Затова сега бях развълнуван отново да се завърна тук. Затова разочарованието е още по-голямо, че това няма да се случи. За съжаление получих контузия наскоро и като предпазна мярка ще трябва да се възстановя напълно, преди да се завърна отново на корта“, обяви Мъри.

Шотландецът ще бъде заменен в отбора от Джеймс Уорд. 32-годишният лондончанин е №320 в световната ранглиста на АТП на сингъл.

Подобни статии

Top