Бруно Акрапович и Локо са №1 на месец август (ВИДЕО) - DC news

Бруно Акрапович и Локо са №1 на месец август (ВИДЕО)

Бяхме на ниво срещу Тотнъм, трябва ни още малко широчина на състава, за да конкурираме Лудогорец и ЦСКА

Наставникът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович беше удостоен за наградата за най-добър треньор на месец август в традиционната анкета на „Пресклуб България“. На второ място е треньорът на ЦСКА Стамен Белчев, а на трето са двама треньори – Атанас Атанасов, който е личен треньор на лекоатлетката Габриела Петрова, а тя е спортист на месеца, както и Мариана Памукова – личният треньор на гимнастичката Боряна Калейн в Левски-Триадица.

„Черно-белите“ пък са отбор на месеца. Номинацията бе за спечелването на Суперкупата на България и за успешното преодоляване на първия предварителен кръг на Лига Европа. Второто място е за ЦСКА-София, а третото за клуб по художествена гимнастика Левски-Триадица.

Акрапович призна, че все още тимът му изостава от Лудогорец и ЦСКА-София от гледна точка на широчина на състава. Специалистът също така коментира и представянето на Локомотив срещу Тотнъм.

„Ако погледнем с какъв състав разполага ЦСКА и Лудогорец, ние сме малко по-далеч. Искам да благодаря на Христо Крушарски, който ни дава тези възможности. Показахме срещу Лудогорец дали можем да се конкурираме с тях или ЦСКА. Ако погледнем какви футболисти влязоха в края на мача срещу Лудогорец, виждаме, че ни трябват играчи. На някои позиции имаме по двама футболисти. Засега съм доволен. Ако намерим футболист, който може да направи отбора по-качествен, ще го привлечем“.

„Не искам да коментирам желанието на ЦСКА мачът да бъде отложен. Това е правило на БФС. Ние имаме желанието мачът да се играе. Не трябва да се разконцентрираш сам. Готвим се, а на ЦСКА пожелавам много успех в четвъртък и следващия четвъртък. В неделя обаче – не! Това дали мачът ще бъде отложен е разконцентриране, както беше и с Етър. До последно не знаехме дали ще има мач. Всеки трябва да се справя със своите трудности. Трябва да подготвим отбора и да се свикне на ритъм – четвъртък-неделя, както го правят в Германия“.

„След мача ни с Етър видях, че ще има много отбори, които ще ни затруднят. Когато видях програмата – Лудогорец, Тотнъм, Етър и ЦСКА, видях възможност да влезем в много негативна серия. Нормално е да загубиш от Лудогорец и Тотнъм, след което да се затрудниш с Етър. Показахме добра игра срещу Лудогорец, показахме много добри качества срещу Тотнъм. Спечелихме симпатии. Мачът с Етър можеше да бъде загубен, след което нещата ставаха трудни. Мачът с Етър може би беше по-важен от този с Тотнъм. Така и подготвих футболистите“.

„Г-н Моуриньо каза, че отборът ни има качества. За да свикнеш да играеш на голямо европейско ниво, ти трябва време. Съдийството в Европа е по-различно. В България някои неща не се свирят, защото никой не иска да поеме отговорност. Бирсент Карагарен опита да помогне на отбора по един тъп начин. Не се връщам към миналото. Взимам само позитивното и гледам към бъдещето. Това е опит, който натрупахме, както и след мача със Страсбург преди година“.

„ЦСКА и Лудогорец привлякоха добри футболисти. Ние и Берое играем хубав футбол. Бих казал, че България е близо до елита на Австрия. Клубният ни футбол се развива. Липсва маркетингът, от който трябва да се печели много повече. Трябва да се поработи по този въпрос, за да стане българският футбол по-интересен. Срещу Тотнъм Локомотив игра за България и българския футбол. В Англия сега си мислят, че тук се играе хубав футбол и е трудно. Пожелавам това да видим и срещу Унгария. Защо да не ги бием и отидем на Европейско първенство? Чувствам се добре в България и се надявам да се класираме“.

„Феновете ни направиха сериозна атмосфера извън стадиона по време на мача с Тотнъм. Ако бяха на терена, можеха да побъркат противника и да вдигнат нашия отбор. Тези 90 минути можеха да минат по съвсем различен начин, ако феновете бяха на стадиона. Така бях и аз като футболист. Ако виждах 30 000 души зад мен, се чувствах готов да победя“.

Източник: sportal.bg

Подобни статии

Top