Бруно Акрапович: Мачът с Лудогорец ще е по-лесен от финала с Ботев (ВИДЕО)

Наставникът на Локо говори преди мача за Суперкупата, коментира и ръста на Ияд Хамуд

Старши треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович заяви, че мачът за Суперкупата срещу Лудогорец ще бъде малко по-лесен от финала за Купата срещу Ботев. Наставникът обаче призна, че отборът му не е на 100 процента готов за мача в сряда от 20:30 часа на Националния стадион „Васил Левски“

„След като сме се класирали за този финал за Суперкупата, ще искаме и да го спечелим. На този етап със сигурност не сме подготвени на 100 процента – както ние, така и противникът. Но ще направим всичко възможно да се представим по най-добрия начин.

Няма треньор, който да е доволен от селекцията, защото винаги ще иска още качествени футболисти. Нашата селекция още не е завършена и е възможно да привлечем и други играчи“, заяви босненският специалист на днешната си пресконференция на „Лаута“.

Оказа се, че от английския Шефилд Уензди са освободили Ияд Хамуд заради ниския му ръст и въпреки безспорните му качества.

„В Европа гледат на тези неща и не искат да рискуват много. Преди синът ми да отиде да играе в Италия, първото нещо, което ме питаха, е колко е висок. Аз гледам по друг начин на нещата.

Напълно възможно е малък на ръст футболист, какъвто е Меси, да направи чудеса във футбола. Може и да се греши фатално. Преди години Хайдук (Сплит) освободи Лука Модрич с мотива, че не става за голям футбол, защото е нисък. Много опасно е за треньорите да кажат за някой, че не става.

Между другото, за мен също казаха, че не ставам, когато бях на 18 години. Но пък след това играх в Бундеслигата и в националния отбор на Босна. Всеки ден ми казват също, че не ставам за треньор“, коментира с усмивка наставникът на Локомотив.

Героят от финала за Купата Ален Ожболт иска да играе срещу Лудогорец, но вероятно ще остане на резервната скамейка заради проблемите си с аддукторите. Нигерийският защитник Стивън Езе вече е напълно възстановен и на него ще се разчита срещу шампионите.

Със сигурност се отлага официалният дебют на новото попълнение Давид Малембана. За него е приготвен тригодишен договор, но той ще бъде уреден чак за евробитките.

Подобни статии

Top