Бруно Акрапович подписва нов договор

Крушарски ядосан на журналистите, че му задават едни и същи въпроси, на които вече е отговорил по няколко пъти

Треньорът на Локомотив (Пловдив) Бруно Акрапович ще подпише но­вия си договор с клуба днес, пише „Тема Спорт“. Той ще се срещне с президента Христо Крушарски, след което и формално уговорката между двамата би трябвало да стане факт. Те са се разбрали по всички условия за контракта, като остава да се сложат парафи.

Акрапович отказа ко­ментар, като единствено зая­ви, че днес би трябвало да има новини. Крушарски, който се завърна от бизнес визита в Аржентина, също не бе слово­охотлив. Той се ядоса на въ­прос за договора на треньора: „Все едно и също ме питате. Отразявайте и други събития около клуба, какво сте го зах­апали само този договор. Ни­що няма да ви кажа“, заяви Кру­шарски.

Настоящият договор на Ак­рапович изтича в края на годи­ната, но самият треньор, как­то и президентът на няколко пъти увериха, че ще продъл­жат сътрудничеството си. Крушарски е много доволен от работата на Акрапович, кой­то изведе смърфовете до ку­пата през тази пролет, а стегна сериозно и дисциплина­та в състава. Тимът се пред­стави и на ниво в Лига Европа, като отстрани Спартак Тър­нава и се даде с доста битка на Страсбург (два пъти по 0:1). Благодарение на контак­тите на босненския специа­лист пък клубът привлече до­ста млади и перспективни съ­стезатели. Новият договор на Акрапович ще е за поне още 2 години. Той пое Локо Пд на 31 октомври 2017 г. През първия си сезон начело беше критику­ван, а и резултатите на тима бяха непостоянни. През 2019-а обаче смърфовете отбелязаха съществен прогрес в предста­вянето си.

След паузата за национали­те Локо гостува на Царско се­ло. Срещата ще е на 13 сеп­тември, петък, от 17:30 часа на националния стадион „Васил Левски.

Подобни статии

Top