Бруно Акрапович: Върнах живота в клуба!

Двукратният носител на Купата на България с Локо със специално интервю за авторитетна босненска медия

Бруно Акрапович – старши треньорът на двукратния вече носител на Купата на България Локомотив (Пловдив), е изключително щастлив след успеха, постигнат в сряда. Той сподели пред Sportsport.ba, че хората го ценят и уважават.

„Мачът беше много труден. На двата отбора беше разрешено да имат по 6 хиляди зрители на трибуните, но на мен ми се сториха, че са пуснати малко повече фенове. Феновете изминаха дълъг път, за да ни подкрепят и ние бяхме длъжни да ги зарадваме. За втора поредна година печелим купата на страната“, заяви Акрапович.

„Поздравиха ме приятели, семейството ми, познати… Всички стискаха палци, за да спечеля купата. В отбора има невероятна еуфория. Това е короната на сезона, в който играхме наистина добре. Играхме на финала срещу труден съперник. За първи път в България се случи чуждестранен треньор да спечели купата два пъти подред“, добави специалистът.

„Имам добри отношения с президента. Той е бизнесмен, който не се бърка в моята работа, а стои зад мен и ме подкрепя. Така беше, когато нямах резултати. Той ми каза да „чистя“ съблекалнята и ми даде време. Той спазваше своя план и имаше увереност, че ще успея. Това му се върна по най-добрия възможен начин. Клубът нямаше успехи от дълго време и вече две години подред ще участва в Европа. Знаете колко много означава това от финансова гледна точка и всички други неща“, каза още треньорът на пловдивчани.

„Ние се представяме на високо ниво почти през целия сезон. Бяхме близо до Лудогорец, който инвестира много пари и изглежда добре в Шампионска лига. След периода на карантина имахме малко време за подготовка, но успяхме да подготвим отбора по възможно най-добрия начин. На финала наистина изглеждахме в добра форма. Играем иновативен футбол за България и го доведохме до съвършенство в някои мачове. Затова се гордея“.

„Имаме още три мача до края на сезона. След това ни предстои мач за Суперкупата срещу Лудогорец и веднага започва новия сезон. Не е възможно отборът да се подготви адекватно за новия сезон, но трябва да работим умно. Имам договор за още три години с Локомотив (Пловдив). Фокусът ми е върху Локомотив, където ме оценяват и уважават работата ми. Създадох си статут на култов човек, който върна живота в клуба“, завърши Акрапович.

Подобни статии

Top