БСП готова с кандидати за районните кметства. Кой ще се бори за градоначалник?

7 номинации за кмет на Пловдив издигнаха социалистите

Станаха ясни кандидатите за районни кметове на БСП, кандидатът за кмет на партията ще бъoе определен на 7 септември, съобщиха от пресцентъра на градската структура на социалистите.

Първи издигнаха свой кандидат за районен кмет членовете на модерната лява от „Западен“. Общинската съветничка Десислава Йорданова, дъщеря на червения депутат и бивш шеф на УМБАЛ „Св. Георги“ д-р Георги Йорданов, бе издигната от делегатите на районната партийна конференция на 19 юли.

В „Източен“ кандидатът на левицата е инж. Йордан Василев. Компютърният специалист е в партията почти от 20 години и е разработил целева стратегия за „Столипиново“.

В „Южен“ кандидатът на БСП е доц. Ангел Иванов. Опитът му като общински съветник допринесе за издигане на кандидатурата му за кмет на района.

В „Северен“ за кметското място ще се бори д-р Атанас Баташки. Хирургът имал ясна управленска програма и не се страхувал да се противопостави на мощната предизборна машина на ГЕРБ.

Тодор Стоилов пък е кандидатът на социалистите за „Централен“. Математикът и магистър по финанси има опит в търговските преговори и управлението на проекти.

Сред най-познатите имена, чиито кандидатури бяха издигнати за кмет на Пловдив от районите, са шефът на Английската гимназия и лидер на социалистите в местния парламент Николай Радев, бившата общинска съветничка Минка Сърнешка, бившият съветник адвокат Тодор Кръстев, съветникът на президента Румен Радев и бивш шеф на ОДМВР-Пловдив Пламен Узунов и зам.-кметът по строителство и общинска собственост на Асеновград Петър Бояджиев. Инж. Калин Милчев и евроекспертката Дияна Димитрова също са сред номинациите на социалистите за кмет на Пловдив.

Източници на DCNEWS твърдят, че голямата борба на градската партийна конференция ще бъде между Николай Радев и Минка Сърнешка. Кой от тях ще поведе левицата в надпреварата на местните избори, ще стане ясно другата седмица.

Top