БСП няма да подкрепи бюджета на Пловдив, бил раздут - DC news

БСП няма да подкрепи бюджета на Пловдив, бил раздут

От БСП определиха, че най-голям губещ е екологията на Пловдив

Проектът за бюджет на Пловдив за 2022 година е раздут и обърнат с гръб към хората и групата на БСП в ОбС няма да го подкрепи. Според левицата приходната част е разчетена главно върху увеличени такси и санкции, в капиталовата програма няма нови проекти, както и не са заложени средства за проектиране.

От БСП определиха, че най-голям губещ е екологията на Пловдив, защото не са отделени пари не само за нови, но и за поддържане на съществуващите зелени площи на града. Съветниците отляво критикуваха още недостатъчното финансиране за ремонт на Кино „Космос“, старата сграда на БНБ, а по думите им заделените 100 000 лева за общинсктото транспортното предприятие „Екобус“ означава само, че то ще остане поредната куха общинска структура.

Председателят на групата общински съветници Николай Радев обобощи, че това е бюджет на застоя, който дърпа града назад  и е разчетен да угоди на районните кметове и на малките коалиционни партньори на ГЕРБ.

По думите на финансовият експерт от БСП Георги Търновалийски бюджетът трябва да бъде оттеглен, защото е внесен в нарушение на закона за публичните финанси – преди да е приета бюджетната прогноза, която влиза на сесия следващата седмица и без протокол от общественото обсъждане.

Източник и снимка: Радио Пловдив

Подобни статии

Top