БСП отбелязва 9 септември с митинг-поклонение пред Братската могила - DC news

БСП отбелязва 9 септември с митинг-поклонение пред Братската могила

Канят  петимата кандидати за Председател на БСП  да се срещнат с актива на партията

С две мероприятия социалистите от област Пловдив ще отбележат годишнината от 9 септември 1944 година. По традиция членове и симпатизанти на партията  отбелязват  тази дата с чествания в местността Копривките, позната като Малката Бузлуджа и на Братската могила в Пловдив.

С оглед спазване на всички противоепидемични мерки тази година традиционният събор на Копривките няма да се проведе, но на 9 септември, в 11.00 часа социалистите ще поднесат цветя на мемориала в парк Родопи. Събитието се организира от градската и областната структури на БСП и в него ще участват социалисти от област Пловдив.

За 18.00 часа е предвиден тържествен митинг пред Братската могила в града. 

ИБ на ГС на БСП- Пловдив кани всички кандидати за Председател на БСП заедно със социалистите от област Пловдив да отбележат 9 септември, а след това да се срещнат с актива на партията.

 „Девети септември е ден с велик смисъл за България. Това е успешния завършек на антифашистката борба на народа ни, неразривна част от съпротивата на демократичните и прогресивни сили от цял свят против хитлерофашизма. Борба, основана на твърдата вяра, че бъдещето ще е по-добро, че хората ще живеят свободни. Нека  и тази година отдадем своята почит към онези, които оставиха своята ярка  следа в историята на страната ни. Каним Ви заедно да почетем паметта им“, се казва в поканата, адресирана до петимата кандидати.

Общата  среща  със социалистите от област Пловдив, при участие и на петимата кандидати, ще се проведе след честванията в зала „България“ на Международен панаир Пловдив.

Подобни статии

Top