БСП-Пловдив отказа да подреди листа за предстоящия вот

Водач на листата в областта отново е Манол Генов

На свое заседание Градската конференция на Пловдив град – 16 МИР отказва да утвърди листа за народни представители, това стана ясно след приключване на заседанието.

Още в самото начало на конференцията временно изпълняващия длъжност председател на Градския съвет на БСП Димитринка Вакрилова предложи конференцията да не реди листата на партията, а само да утвърди имената на номинираните кандидат-депутати, а листата да бъде наредена от Националния съвет и Корнелия Нинова. Тя припомни, че на последните избори Нинова еднолично е пренаредила цялата листа първоначално предложена от Градската конференция с мотива, че е имало нарушения при съставянето и.

Вакрилова каза, че след това е имало решение на Контролната комисия, че не е имало нито едно нарушение, за което е твърдяла Нинова. На конференцията бе и утвърденият като водач на листата проф. Иво Христов. След като изслуша дебатите той поиска вот на доверие от конференцията като заяви, че ако няма подкрепата на пловдивските социалисти той ще се откаже от водаческото си място.

Водещият конференцията Атанас Петков му обясни, че няма как да бъде гласувано подобно нещо, тъй като това противоречи на устава на партията и този орган не може да вземе подобно решение. Все пак делегатите на конференцията аплодираха бурно проф. Христов, с което засвидетелстваха своята подкрепа към него.

Припомняме, че на предишните избори, проведени на 4 април, водач на БСП в 16 МИР беше лидерът на партията Корнелия Нинова, като по нейно желание листата на социалистите беше наредена служебно и не беше отчетено решението на Градската конференция в Пловдив.

Едва 11 кандидати в листата за областта

В същото време Областният съвет на Пловдив – 17 МИР гласува 11 кандидати за народни представители, като отново среща трудности при допълването на листата до 22 места. След водача Манол Генов, социалистите от Пловдив област класираха втори председателят на БСП Първомай Светозар Славчев, третото място с решение на НС на БСП е за коалиционен партньор или гражданска квота. На четвърто място е подредена досегашният народен представител Веска Ненчева. Следващите места са за общинския съветник от Раковски Петър Антонов, Иван Яков от Калояново, Калин Калапанков от Брезово, Румен Смирнов от „Родопи“, адвокат Енко Найденов от Асеновград. Десетото място също е за коалиционен партньор. Единадесети е Георги Злачев от Перущица, дванадесети – Николай Гачев от „Родопи“.

В края на заседанието Манол Генов пое ангажимент да предложи на Изпълнителното бюро в София третото място, което е отредено за коалиционен партньор или гражданска квота, да бъде преместено на четвърта позиция – решение, което председателския съвет е взел по-рано.

Източник: che-bg.com
Снимка: marica.bg

Подобни статии

Top