БСП – Пловдив събира 132-ма за отчетно-изборна конференция

Ясни са номинираните за председател на Градския съвет на партията

Отчетно-изборната конференция на Градската партийна конференция на БСП – Пловдив се провежда днес. Дневният ред на висшия орган на социалистите предвижда политически анализ и отчет за дейността на Градския съвет за мандата, който ще бъде представен от председателят Красимир Трифонов.

Доклад за дейността и контрола по изпълнение на решенията ще представи Градската контролна комисия. Общинските съветници и народните представители от БСП – Пловдив ще отчетат дейността си пред конференцията. 132-ма са делегатите на висшия орган, които са избрани от районните конференции и те ще трябва да проведат четири избора – за Председател на ГС, Председател на ГКК, членове на Градски съвет и на Градската контролна комисия.

Номинираните за председател на ГС, които са потвърдили участието си в избора са 7:

Сред тях с най-много номинации е председателят на Областния съвет на БСП Георги Гергов. Настоящият председател Красимир Трифонов, Иван Петков – Бебето, Атанас Петков, д-р Любомир Паунов, Йордан Василев, Христо Бозуков и Юри Хоптериев са останалите кандидати да водят БСП – Пловдив в следващия мандат.

Кандидатите за председател на Градския съвет ще представят пред делегатите своите виждания за развитието на организацията. За членове на ГС има над 130 номинации, като в младежка квота се състезават 30 социалиста.

С оглед спазване на противоепидемичните мерки Конференцията ще бъде закрита за медии и гости.

Подобни статии

Top