БСП-Пловдив: Ще работим за добрия резултат на партията на изборите

Според местните социалисти листата с кандидат-депутати е напълно подменена

Новата листа на БСП е лично подбрана от Корнелия Нинова. Тя е напълно подменена. Това стана ясно по време на онлай-брифинг на градското ръководство на партията днес. Според членовете на Градския съвет под тепетата този акт показвал паралелната партия, в която те членуват.

Въпреки това местните социалисти заявиха, че ще работят за добрия резултат на БСП. „Ние сме партийни хора и ще работим за добрия резултат на БСП, но резултатите на  4 април ще са лична отговорност на хората, които са в тази листа и на тези, които са ги подменили“, категоричен беше Тодор Стоилов, лидер на организацията в район „Централен“.

Той допълни, че в листата не е оставено нито едно от знаковите лица на пловдивската организация, а са вкарани хора, получили много малко гласове по време на вота за попълване на листата.

„Легитимно проведената конференция на БСП-Пловдив с 86 гласа ми отреди трето място в листата. Това са над 70% от гласувалите и то не с бюлетина  и вдигане на ръка, а поименно и с полагане на подпис. Благодаря за доверието, приемам го като оценка за моята работа. За това време нито веднъж не съм нарушила устава и дисциплината на БСП. Подмяната на листата от Изпълнителното бюро според мен е противоречие с представата ми за стил и начин на работа в партията, но и през тази кампанията ще работим за партията си. Резултатите от изборите ще покажат оценката на избирателите“, посочи огорчено депутатката Теодора Халачева, която бе подменена в листата с Иван Петков – Бебето.

Зам.-председателят на Градския съвет Нина Чавдарова пък съобщи, че е отчела в свое писмо до централното ръководство какво е свършено дотук по организацията на изборите и е поискала ясни правила как ще се работи по време на вота.

„Осигурили сме пълния състав на изборната администрация, която наброява 1102 човека, днес се нанесат още някои корекции. За друго нямаме възможност. Една успешна кампания се гради на три основни стълба – личностите, програмата  и финансите. На този етап те са дефицитни. Можем да гарантираме на пловдивчани, че техният глас ще бъде отчетен честно„, подчерта Чавдарова.

„Градският съвет има информация, че тук се правят паралелни структури. Имаше желание градският предизборен щаб да подаде оставка, но ние няма да изградим алибито на г-жа Нинова, защо при евентуална загуба се е достигнало дотам. Оставаме и работим“, коментира още тя.

На журналистически въпрос вярно ли е, че Иван Петков – Бебето е работил в ОП „Паркиране и репатриране“, което стопанисва синята зона, местните социалисти посочиха, че това е вярно и че се говори и за политически чадър при назначението му. Оттам обаче допълниха, че при всички случаи този чадър не е бил разпънат от местната структура на БСП.

Подобни статии

Top