БСП подрежда листа и избира кандидат за кмет на Пловдив

Кой ще поведе социалистите на предстоящия местен вот?

Кандидатът си за кмет на Пловдив ще определи днес градската организация на БСП. Това ще стане по време на заседание на  Градската партийна конференция на БСП – Пловдив, което започва от 11:00 часа в зала „България” на Международен панаир – Пловдив

Дневният ред предвижда доклад  за актуалната политическа обстановка, приемане на предизборна платформа за МИ 2019, подреждане на кандидатска листа на общински съветници по утвърден от Градския съвет модел, избор на кандидат за кмет на Община Пловдив.

Съгласно Устава на БСП вотовете са тайни и се провеждат след обсъждане на кандидатурите със съответните отводи и самоотводи.

На форума номинираните кандидати за кмет социалисти ще имат възможност да  представят своите управленски виждания и проекти за Пловдив.  Припомняме, че районните структури номинираха общинският съветник и директор на ЕГ „Пловдив“ Николай Радев, бившата общинска съветничка Минка Сърнешка, адвокат Тодор Кръстев, съветникът на президента Румен Радев и бивш шеф на ОДМВР-Пловдив Пламен Узунов и зам.-кметът по строителство и общинска собственост на Асеновград Петър Бояджиев. Инж. Калин Милчев и евроекспертката Дияна Димитрова също са сред номинациите на социалистите за кмет на Пловдив.

Както DCNEWS вече съобщи, вече са ясни кандидатите за районни кметове под тепетата. Това са Тодор Стоилов за район „Централен“, доц. Ангел Иванов за район „Южен“, д-р Атанас Баташки за „Северен“, Добромира Тошева за „Тракия“, инж. Йордан Василев за „Източен“ и Десислава Йорданова за „Западен“. Този вторник Националният съвет утвърди кандидатурите им.

Подобни статии

Top