БСП подрежда листата за Пловдив с таен вот

Утре е балотажът между кандидатите с равен брой гласове

Пловдивските социалисти гласуват тайно днес, за да подредят листата на БСП за Пловдив. Изборният процес ще бъде открит в 9.00 часа и ще продължи 8 часа.

За целта ще бъдат организирани три изборни бюра в централата на БСП, като преди това делегатите ще гласуват и по документите: анализ на политическата обстановка, отчет за 2020 г. и мерки за 2021 г. на Градската партийна организация, отчети на народните представители, общинските съветници и Градската контролна комисия. Създадена е пълна организация, за да се избегне струпване на хора съгласно институционалните изисквания.

Изборните резултати ще бъдат обявени на сайта на Градския съвет от комисията по избора веднага след преброяването на бюлетините от трите урни.

Балотажи между кандидати с равен брой гласове са предвидени в неделя от 9.00 часа. Ако няма такива, делегатите отново с лично полагане на подпис ще утвърдят окончателно гласуваната листа.

Припомняме, че годишната отчетна конференция на пловдивските социалисти в условията на COVID-пандемията заседава при специално утвърдени от Националния съвет на БСП правила. Висшият партиен орган приема своите решения неприсъствено с лично полагане на подпис в продължение на пет дни от сряда до неделя.

Всички материали, регламент и правила на избора за заседанието са поместени на интернет страницата на ГС на БСП – Пловдив – www.bsp-plovdiv.org. Своевременно ще бъдат публикувани постъпилите предложения или самоотводи на номинирани от основните партийни организации за кандидат-депутати.

Както вече DCnews.bg съобщи, районните председатели Тодор Стоилов, Костадин Беларев, Атанас Баташки, Йордан Василев и Добромира Тошева обявиха, че няма да участват, като преди това благодариха на структурите за големия брой номинации. Сред предпочитаните от социалистите кандидатури за 45-то Народно събрание са също млади хора: депутатката Теодора Халачева, хирургът д-р Любомир Паунов, младежкият координатор и студент по медицина Никола Ванков, юристите Веселин Димитров и Недялка Петрова.

Водач на листата ще бъде Корнелия Нинова.

Подобни статии

Top