БСП пренареди тотално листата за Пловдив град

В нея са върнати хора, за които бе гласуван отвод от местната партийна организация

Ръководстовото на БСП изцяло промени листа на кандидатите за депутати в 16 МИР – Пловдив град. На практика, след водачите Корнелия Нинова и проф. Иво Христов няма съвпадение поне до 10-а позиция, съобщи Радио Пловдив.

От третото място отпада Теодора Халачева, която събра най-много гласове на Общинската конференция. На нейно място е поставен един от най – отявлените критици на Георги Гергов – Иван Петков – Бебето, който въобще не присъстваше в листата на местната организация. Той, заедно с доц. Георги Йорданов, Стефан Таушанов и Иван Ценов, получи отвод от делегатите на конференцията, която критикува поведението им партията. Тримата са възстановени в новата листа с изключение на Йорданов.

На четвърта позиция, която е за гражданската квота в листата ще бъде Георги Георгиев, познат с прозвището Гецата. Той е известен български футболист, национален състезател, полузащитник, едно от легендарните имена на футбола в Пловдив. Познат е като един от футболистите с висока техника. Играе над 100 мача и за френския „Мюлюз“. След края на спортната си кариера става президент на „Марица“ – Пловдив и спортен директор на ЦСКА София, съобщиха от БСП.

На пето място вместо Недялка Петрова е Костадин Палазов, на шеста – вместо Никола Ванков е Минка Сърнешка, после вместо Таня Николова е подреден Илия Гатев, следва Дияна Дмитова вместо Димитър Михайлов и т.н.

Манол Генов – член на Изпълнителното бюро обясни промените с устава на БСП, който дава право на Националния съвет да прави промени в кандидатските листи.

Сред конкретните причини са спометатото направомерно изключване, както и доклад на местната Контролна комисия, от който е видино, че има 44 %  несъбран членски внос.

Това дава основание да се оспори легитимността на всички избарни делегати, които са правили номинации, каза Генов.

Местната организация все още не е получила осфициално новата листа, очаква се да излезе с коментар след като това  стане. Предварително Нина Чавдарова, която е заместник – председател на градския съвет каза само две думи – „тотална подмяна“.

Чавдарова също беше в листата, гласувана в Пловдив, но отпада от  новата, предложена от Националния съвет.

Листата трябва да бъде утвърдена до събота, в момента е раздадена на членовете за одобрение на подпис, допълва Радио Пловдив.

Подобни статии

Top