БСП се подготвя за Градската конференция следващата неделя

Добромира Тошева е избрана за втори мандат начело на партийната структура в район „Тракия“

Районната конференция на БСП в Тракия преизбра Добромира Тошева за председател на структурата през следващия мандат. За нея гласуваха 26 делегати, съобщиха от партията.

Тошева благодари за категоричното доверие и подчерта, че то я задължава още повече. По думите й предстоят важни за БСП и държавата избори и те налагат динамичен екип и бързи действия. Тя ще работи оперативно с Районен съвет от 17 социалисти, които също бяха избрани на таен вот. По същия начин бяха посочени и делегатите на БСП – Тракия на Градската конференция на 15 март. В работата на форума ще вземат участие 12 социалисти от района.

На 50-ия Конгрес тракийската организация ще представляват Атанас Петков и Добромира Тошева, решиха още делегатите на отчетно-изборната конференция. Преди това приеха отчетите за дейността на ръководните органи и информация от народните представители Теодора Халачева и Георги Търновалийски. Бяха утвърдени и номинациите за председател на БСП, направени от основните партийни организации.

Осем са номинираните, сред които най-много вот събират Корнелия Нинова, Георги Гергов, Кирил Добрев, Валери Жаблянов.

С конференцията на БСП – Тракия приключи отчетно-изборният цикъл на районните структури на социалистите в Пловдив. Всяка районна организация излъчи делегати за най-висшия партиен орган в града – Конференцията. Тя ще заседава в състав от 140 социалисти следващата неделя – 15 март.

Подобни статии

Top