БСП ще гласува против бюджета на Пловдив

Социалистите го определиха като утвърждаващ застоя

БСП ще гласува „Против“ бюджета на Пловдив за 2020 година. Това стана ясно по време на специална пресконференция, която пловдивските социалисти дадоха ден преди разглеждането му от ОбС, предаде репортер на DCnews.bg. По време на общественото обсъждане се подчерта, че Общината залага за приоритети стабилност, образование и обновена градска среда. Не виждаме изражението на нито един от тях в бюджета„, заяви водачът на групата Николай Радев.

Като цял тазгодишната сметка е с по-малък преходен остатък в сравнение с миналогодишния бюджет; с 20 000 000 лева несъбрани данъци и такси, което показва, че размерът им надхвърля възможностите на пловдивчани; огромна част от всички пари отива за разходи на общинските служители общината – 10 323 души. И още – парите за култура са химера; общинското здравеопазване е изтикано от предната линия; липсва съфинансира от близо 20 000 000 по Водния проект; има и много готови проекти, заложени за ново препроектиране.

По думите на социалистите явно това управление на града под тепетата ще мине с разходване на кредита от Европейската инвестиционна банка, за който постоянно агитират пловдивчани. Преговорите, обаче, са нелеки и далеч не са стартирали, което превръща 2020 година в загубена година и има реална опасност нищо да не се случи; а твърдението, че Пловдив го чака златен дъжд, ако избере кмет от ГЕРБ, се е оказало мит.

ГЕРБ дойде на власт със слогана „Работа, работа, работа“, но с програмата си мотото може да се перифразира на „Застой, застой, застой“, обобщиха от БСП.

Подобни статии

Top