БСП: Столипиново се е превърнало в нарицателно за безнаказаност и своеволие

Кръгла маса, на която да бъде изработена „Стратегия за Столипиново“ предлагат социалистите в Пловдив

„Управляващите Пловдив, от  90 година насам не представиха реална програма, с която да се преборят с основните проблеми в кв. Столипиново – ниската образованост и високият процент неграмотни, незаконните постройки и  ниския  социален статус  на живеещите там“, очерта на нарочна пресконференция основните проблеми за общността Николай Радев, председател на ППГОС на БСП.

Според него трябва цялостна стратегия, а началото е образованието, защото тези деца, които днес не посещават училище след време ще бъдат или клиенти на правораздавателните органи, или на социални грижи. И в двата случая държавата ще плаща.

„Не съм докрай съгласен и с предложеното от Корнелия Нинова спиране на социалните помощи, ако детето не ходи на училище. Бедността се увеличава и тя не е само сред ромите, подобен хард вариант ще постави в невъзможност за достъп до образование много деца. Трябва обаче да се намери вариант, в които те да влязат в училище и въз основа на техните постижения по време на образователния процес да се получават  и социалните плащания“, категоричен бе Радев.

В питане до кмета на общината съветникът иска ясни данни за ситуацията в Столипиново:

Какъв е действителният брой незаконни постройки; Какъв е общия брой на живущите на територията между бул. Цариградско шосе и река Марица и ул. Ландос и бул. Източен, по адресна регистрация и колко са  без такава; Какъв е броят на лицата до 16 години, които са в риск, включващ лоши битови условия и системно непосещаване на училище; Има ли информация за незаконни молитвени домове, тъй като от години се говори, че  оттам тръгва тиха ислямизация. 

1 2

Подобни статии

Един коментар

  1. Хубаво но.. написа:

    Защо те докато бяха на власт не направиха нищо, а сега предлагат?

Top