БСП в Народното събрание: Категорично сме против Пловдивският панаир да бъде частна собственост - DC news

БСП в Народното събрание: Категорично сме против Пловдивският панаир да бъде частна собственост

Общинските съветници на ГЕРБ са готови да продадат това национално богатство, предупреди Иван Петков

„БСП сме категорично против Пловдивският панаир да бъде частна собственост. Той е национално богатство, затова от трибуната на Народното събрание преди месец сигнализирахме обществеността, че общинските съветници на ГЕРБ са готови да продадат това национално богатство“. Това заяви народният представител на левицата от Пловдив Иван Петков на пресконференция в кулоарите на Народното събрание.

По думите му още преди три месеца Градската организация на БСП в Пловдив е взела решение, което е изпратила и до общинските съветници и медиите, с което са се разграничили от хората, влезли в Общинския съвет от листата на „БСП за България“.

„Не един път сме информирали пловдивчани, а и днес искаме оттук да заявим ясно, че това са лица изцяло контролирани от Георги Гергов. Същото се случи и във Варна, където под диктовката на кмета Иван Портних, съветниците на ГЕРБ гласуваха да се върнат акциите на г-н Гергов, а в този случай съветниците на БСП бяха против. За това решение г-жа Нинова, като вицепремиер, изпрати писмо към областния управител, за да бъде спряна сделката. Беше заведено и дело в Административния съд“, коментира той.

„Направихме всичко възможно да бъде сигнализирана и прокуратурата и вече дълги месеци няма никакъв отговор. А още преди две години главният прокурор заяви, че ще направи проверка, но нека най-накрая се задейства“, призова Иван Петков и допълни, че от БСП по всякакъв начин ще се опитат да запазят националния интерес.

Подобни статии

Top