БСП върна мандата на президента Румен Радев

Държавният глава прие неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство

Президентът Румен Радев прие на „Дондуков“ 2 неизпълнен третия проучвателен мандат за съставяне на правителство от парламентарната група на „БСП за България“. Държавният глава поздрави социалистическата партия за отговорния подход към преговорите по съставяне на правителство и благодари за излъчените от нея министри и заместник-министри, които с отговорната си работа са заслужили уважението на хората. Държавният глава посочи, че предстоят нови избори и нови преговори и изрази очакването си БСП отново да бъде градивен участник в тях.

Председателят на социалистическата партия Корнелия Нинова върна нереализирания мандат и заяви, че въпреки положените усилия за съставяне на правителство, не е получена подкрепа от страна на парламентарните групи на „Има такъв народ“, „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“.

„Днес гласувахме да се дадат по 120 лв. месечно на пенсионерите до края на годината“, заяви лидерът на БСП след връщането на мандата на президента. Тя допълни, че това е станало с гласовете на левицата, ГЕРБ и ДПС, като парите ще се дават до края на годината заради COVID-кризата.

„Намираме това за правилно, за справедливо, за необходимо, даже и за задължително. Защото те в момента са най-бедни и не могат да посрещнат това, което ги чака с ток, парно и вода. Не ни интересува какво  говорят “Има такъв народ” и какви коалиции им се привиждат. В името на възрастните хора ще гласуваме всяко предложение, което им дава глътка въздух в тежката зима, която ги чака“, посочи Нинова.

Подобни статии

Top