Будни пловдивчани заловиха бандит

грабеж злато

Ограбил 20-годишно момиче

Будни пловдивчани спипаха рецидивист, ограбил 20-годишно момиче, съобщиха от ОДМВР-Пловдив. Бандитът бил задържан от очевидци на грабежа, след като откъснал златен синджир от врата на момичето.

Инцидентът станал на 4 май около 17.00 часа, в подлез на бул. „Цар Борис ІІІ Обединител“, уточняват от полицията. След като дръпнал синджира, грабителят се опитал да избяга, но опитът му бил неуспешен, тъй като бил заловен от притекли се на помощ хора, които сигнализирали за случилото се на тел. 112.

Извършителят бил отведен в Четвърто РУ за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Млад мъж също стана жертва на грабеж в петък,

отново в центъра на Пловдив. Според първоначалната информация, около 3.40 часа, на ул. „Петко Каравелов“, 21-годишният младеж бил заплашен с нож от непознат, който го повалил на земята и му взел мобилния телефон. Сигналът се разследва от служители на Второ РУ.

За броени часове пък служители на Шесто РУ заловиха друг обирджия. Около 19.00 часа вчера те получили сигнал от 40-годишен шофьор, че през незатворен прозорец на лекия му автомобил „Опел“ били задигнати 300 лева. Веднага започнали незабавно издирване на крадеца и малко по-късно в районното управление за едно денонощие бил отведен 33-годишен рецидивист с множество криминални регистрации и присъди. Срещу него е образувано бързо производство.

Подобни статии

Top