Бул. „Васил Априлов“ се превърна в река заради ВиК авария (СНИМКИ)

Аварията ще бъде отстранена до 15.00 ч., уверяват от ВиК

Тежка ВиК авария на бул. „Васил Априлов“ наводни булеварда в участъка от бул. „Свобода“ до бул. „Шести септември“. Аварията е на кръстовището на „Васил Априлов“ с ул.“Паганини“, уточняват от водоснабдителното дружество. Скъсал се е водопровод и заради това булевардът се е превърнал в река, а преминаването през него е затруднено.

От ВиК съобщават, че екипите им ще работят в участъка до 15:00 ч., а водата в района на аварията е спряна.

Превърналия се в река булевард предизвика множество коментари във Фейсбук. В групата „Забелязано в Пловдив“ потребител пусна снимки с коментар:  „Филма „Воден свят“ част 2. Кръстовището на бул.“В.Априлов“ и бул.“6-ти септември“-преминаването на отсечката е възможно само с плавателни съдове“.

Под поста му пловдивчанка е написала:  „Това е Венеция, романтика, каналите на приказния град. Какво пак се оплаквате? Бъдете креативни, вземете гондола, покажете красотата на града и творческата си фантазия!“, а друг пловдивчанин е допълнил, че „Аквамен е виновен“.

Още на няколко места в Пловдив няма да има вода. Поради превключване на нов водопровод на ул. „Оборище“ и ул. „Ильо Войвода“, водоподаването в района ще бъде нарушено за времето от 09:00 ч. до 16:00 ч., а поради профилактика на уличен канал, водоподаването в района между ул. „Калина“, ул. „Крайна“, ул. „Батак“ и ул.“Елба“ в „Столипиново“, ще бъде нарушено за времето от 00:00 ч. до 08:00 ч.

Без вода заради аварии на водопроводи ще бъдат живеещите в района на бул. „Христо Ботев“ до Бензиностанция „ЕКО“ от 09:00 ч. до 17:00 ч., на ул.“Крумово“№7 от 09:00 ч. до 15:00 ч. и на ул.“Захари Стоянов“№34 заради авария на тротоарен спирателен кран – от 09:00 ч. до 15:00 ч.

Снимки: Забелязано в Пловдив/Ivan Stanchev

Подобни статии

Top