Бултрасите на протест пред бившето Гръцко консулство (СНИМКИ И ВИДЕО)

Бащата на убития Тоско Бозаджиски: Пратих детето си на екскурзия, а си го прибрах в катафалка!

„Не мога да ви опиша как се чувствам като родител! Детето ми отиде на една екскурзия, а си го прибрах в катафалка!“. Това сподели бащата на загиналия Тоско – Георги Бозаджийски. Пред журналисти той благодари за оказаната подкрепа от страна на граждани и фенове на ПФК Ботев (Пловдив).

Стотици привърженици на тима и приятели на загиналия се събраха пред бившето генералното консулство на Гърция на ул. „Преслав“. Те настояват за справедливост и доживотни присъди за убийците на Тоско Бозаджийски. Сред тях бяха и пострадалите в мелето в Солун.

Оттам протестиращите потеглиха на шествие по улица „Гладстон“ до стадион „Христо Ботев“. Улицата бе блокирана, ограничено бе и движението и по бул. „Източен“.

„Те са братчета на моето момче. Оттук нататък не трябва да се примиряваме с това, което става. Трябва да има наказани, осъдени, да има справедливост. Не може да бъдеш нападнат и пребит жестоко насред улицата и това да бъде забравено“, призова Георги Бозаджийски.

Както е известно, двама привърженици на гръцкия ПАОК бяха арестувани за убийството на Тоско. Те са участвали в мелето заедно с още 18 души. Единият от задържаните бе освободен, като му бе наложена забрана да напуска Гърция и да посещава спортни мероприятия. Другият остава зад решетките. Георги се надява да бъдат установени всички 20 души, които по един или друг начин са станали съпричастни към смъртта на детето му.

„Информацията е за 20 нападатели, въоръжени с бухалки и тръби. Надявам се всичко да се реши по законен начин“, сподели още той. Досега бащата не е бил викан в полицията във връзка със случая.

Източници: trafficnews.bg, plovdivderby.com, bultras.com

Подобни статии

Top